Social impact beleggen met Ferax vastgoed

Daniël van Leeuwen werkt nu drie jaar samen met Ferax Vastgoed.
In zijn rol als senior accountmanager is hij altijd opzoek naar nieuwe kansen

voor beleggers. Ferax belegt hoofdzakelijk in panden met kamers die verhuurd worden aan studenten en werkende jongeren. Particulieren kunnen met Ferax Vastgoed samen beleggen in deze panden en de elk jaar de revenuen uitgekeerd krijgen.

Het leuke van de samenwerking met Ferax vastgoed is dat er ruimte is om buiten bestaande paden te treden en te kijken  naar kansen. Die zijn er volop. Belangrijk is dat er genoeg kennis in huis is om bij aan ter kopen panden een goede afweging te maken tussen het risico en de mogelijke opbrengst.

Dave van Helsdingen heeft jaren lang ervaring als makelaar en heeft overal zijn connecties binnen de vastgoed wereld. Zo komen kansen op je pad waar je als normale belegger geen weet van hebt.

Paul Vernooijs, met zijn financiële achtergrond als fiscalist en financieel planner zorgt ervoor dat er altijd een goede kosten baten analyse wordt gemaakt van een mogelijke aankopen. Doordat hij de financiële wereld goed kent weet hij juiste partijen te benaderen om een gedegen financiering te realiseren.

Maar wat betekent het bovenstaande in de praktijk:

Een mooi voorbeeld is het pand aan een winkelstraat in Leiden. Dat was een winkel met afhankelijke bovenwoning. Die is omgebouwd tot een studentenhuis met 14 kamers. Het aantrekkelijke hier was dat er sprake was van een langgerekt perceel dat op de achtergelegen straat uitkomt. Daar kon een appartementengebouw worden gebouwd. Inmiddels is dat bijna gerealiseerd. Er komen 7 appartementen in de vrijesectorhuur voor jonge professionals. In het totale project is daardoor een potentiële winst begrepen van circa  € 300.000. Die komt er pas uit bij verkoop, maar tussentijds worden de prima verhuuropbrengsten genoten.